0

Chili- och vitlöksbiffar i underbar sås och ugnsstekt färskpotatis

Ikväll blev det fantastiskt goda biffar med en helt underbar sås.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Chili- och vitlöksbiffar:
500 gram blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk chilisås
1 tsk salt
smör eller margarin till stekning

Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 tsk timjan
2 tsk äppelmos
½ dl vatten
salt
nymalen svartpeppar

Ugnsstekt färskpotatis:
ca 1 kg färskpotatis
ca 1 msk flingsalt
olivolja

....GÖR SÅ HÄR....

Chili- och vitlöksbiffar
Gör så här:
1. Lägg blandfärsen i en bunke.
2. Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt chilisås och salt.
3. Blanda ihop till en jämn smet med en elvisp (använd degkrokarna).
4. Forma färsen till 8 biffar.
5. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de börjar få fin stekyta på båda sidorna (ca 2-3 min på varje sida). Lägg över biffarna på ett fat, men spar stekskyn.
6. Vispa ner turkisk yoghurt och vispgrädde i stekpannan tillsammans med stekskyn.
7. Tillsätt soja, timjan, äppelmos och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Späd vid behov med lite vatten.
8. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt puttra i 2-3 min.

Ugnsstekt färskpotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen i större bitar.
3. Lägg potatisen i en braspanna klädd med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
4. Ställ in potatisen i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 min.
5. Strö över flingsalt.

Servera biffarna med såsen, ugnsstekt färskpotatis och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar