0

Italiensk kycklinglasagne

Här kommer en krämig, god och mättande kycklinglasagne. Ett trevligt alternativ till originalet.

♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim

Du behöver:
ca 600 gram kycklingfiléer
1 rödlök
ca 250 gram frusen bladspenat
2 pressade vitlöksklyftor
ca 12 soltorkade tomater
1 kycklingbuljongtärning
ca 1 dl vatten
smör eller margarin till stekning

Ostsås:
3 dl vispgrädde
4 dl mjölk
ca 2 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
ca 2 dl riven ost
riven muskotnöt
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Hacka upp kycklingfiléerna i så små bitar som möjligt.
2. Skala och finhacka rödlöken.
3. Tina spenaten och krama ur den på vatten.
4. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
5. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen.
6. Häll i rödlök, och spenat och låt den fräsa med.
7. Pressa i vitlöken, smula ner buljongtärningen, tillsätt vattnet och låt allt koka upp under omrörning.

Ostsås
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt mjöl och vispa så att mjöl och smör blandas.
3. Tillsätt grädde och mjölk under omrörning och vispa till en tunn, slät sås.
4. Låt småkoka i någon minut under omrörning.
5. Rör ner den rivna osten och rör om tills den smält.
6. Smaksätt med salt, nymalen svartpeppar och riven muskot.

Lasagne
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en braspanna (ca 25x35 cm) med bakplåtspapper.
3.Varva lasagneplattor, kycklingfräset och ostsås. Avsluta med kycklingfräs och ostsås på det översta lagret.
4. Ställ in i ugnen i ca 30-35 min eller tills lasagneplattorna blivit mjuka och kycklinglasagnen fått fin färg

Servera med en grön mixad sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar