0

Kycklingsoppa med tomat, selleri och paprika (5:2-diet)

Äntligen ett nytt 5:2-recept! En enkel och snabblagad kycklingsoppa med mycket smak.

♨ Lunch/middag: 2 personer
ca 45 min
❤ 305 kcal/portion

Du behöver:
1 gul lök
1 stjälk selleri
10 cm purjolök
2 tomater
100 gram paprika
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1 msk timjan
1 msk hackad persilja
rivet skal från ½ apelsin
200 gram kycklingfilé
1 msk olivolja
3-4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Skär selleristjälken i tunna skivor.
3. Snitta, skölj och skär purjolöken i skivor.
4. Koka upp vatten i en kastrull, skär ett kryss i varje tomat och doppa ner dem i det kokande vattnet i ca 15-30 sekunder. Skölj tomaterna under kallt vatten samtidigt som du lätt drar av skalet. Skär tomaterna i mindre bitar.
5. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
6. Skär kycklingfilén i skivor.
7. Häll oljan i en het gjutjärnsgryta, häll i kycklingfiléskivorna och bryn tills de börjar få fin färg.
8. Blanda i lök, vitlök, selleri, purjolök, tomater, paprika, lagerblad, hackad persilja och timjan.
9. Riv ner apelsinskalet och tillsätt vatten och buljongtärning.
10. Låt soppan sjuda under lock i ca 30 min.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar