0

Stekt laxfilé med varm bulgursallad och feta- och citronsås

Igår blev det fisk på menyn.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 laxfiléer utan skinn (á 125 gram)
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Varm bulgursallad:
4 portioner kokt bulgur
1 zucchini
1 röd paprika
½ rödlök
250 gram cocktailtomater
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Feta- och citronsås:
2 dl turkisk yoghurt
150 gram fetaost
ca 2 msk pressad citronsaft
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Smält smör i en stekpanna.
2. Stek laxfiléerna på medelvärme i ca 4 min på båda sidorna. Salta och peppra.

Varm bulgursallad
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Skär zucchini i mindre bitar.
3. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar.
4. Skala och dela rödlöken i klyftor.
5. Häll olja i en het stekpanna och stek zucchini, paprika, cocktailtomater och rödlök under omrörning i ca 10 min.
6. Blanda de stekta grönsakerna med kokt bulgur.

Feta- och citronsås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Smula och blanda ner fetaosten.
3. Smaksätt med pressad citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.

Servera laxfilén med den varma bulgursalladen, feta- och citronsåsen och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar