0

Stekt kycklingfilé med bulgursallad och mangochutneysås

Denna middag kom att inspireras av det afrikanska köket. En saftig bit kyckling tillsammans med en matig bulgursallad med russin och valnötter som fungerar lika bra till grillat kött eller som ett vegetariskt alternativ på buffébordet. Såsen med mango chutney rundar av det hela med sin sötstarka karaktär.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:

Stekt kycklingfilé:
4 kycklingfiléer
smör till stekning
salt
nymalen svartpeppar
grillkrydda

Bulgursallad med russin och valnötter:
4 dl bulgur
1 gul lök
1 selleristjälk
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
ca 2 dl russin
ca 1 dl valnötter
1 ask cocktailtomater (250 gram)
olivolja till stekning
salt
nymalen svartpeppar

Mango chutneysås:
3 dl crème fraiche
2-3 msk mango chutney

....GÖR SÅ HÄR....

Stekt kycklingfilé
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör i en stekpanna.
3. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna tills de börjar få fin stekyta.
4. Salta, peppra och pudra över lite grillkrydda. 
5. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och efterstek i ugnen i ca 15-20 min. 

Bulgursallad med russin och valnötter
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet och häll den i en större skål. 
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. 
4. Skär sellerin i tunna skivor.
5. Häll olja i en varm stekpanna. 
6. Fräs lök, vitlök, selleri och paprikabitarna i stekpannan ett par minuter tills paprikan börjar bli mjuk och blanda sedan ner det i skålen med bulgur. 
7. Grovhacka valnötterna och rör ner dem tillsammans med russin i bulgurskålen.
8. Dela cocktailtomaterna i halvor och vänd ner i bulgursalladen. 
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Mango chutneysås
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Rör ner mango chutney.

Servera kycklingfiléerna med bulgursallad och mango chutneysås.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar