0

Lyxigt knäckebröd

Kom över ett recept på ett lättbakat men lite lyxigare knäckebröd. Var ju bara tvungen att prova att baka det själv. Resultatet blev fantastiskt bra! Tack Helena för receptet.

Blir 2 bakplåtar
ca 1 tim

Du behöver:
2 dl majsmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 tsk salt
½ dl rapsolja
2½ dl kokande vatten
(flingsalt)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda ihop majsmjöl, salt, pumpakärnor, sesam-, lin, och solrosfrön i en bunke.
3. Rör ner rapsolja och kokande vatten och blanda allt till en fast smet.
4. Klicka ut smeten på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckebrödssmeten och kavla ovanpå det övre bakplåtspappret så att smeten trycks ut till en tunn platta nästan lika stor som plåten. Strö eventuellt över lite flingsalt.
6. Tag bort det övre bakplåtspappret och skär ut valfri storlek på bitarna alt. bryt i bitar när knäckebrödet svalnat.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme tills knäckebrödet fått fin färg.
8. Höj eventuellt värmen de sista 5-10 min för att få mer färg.
9. Tag ut och låt knäckebrödet svalna.

Servera knäckebrödet som snacks eller som tilltugg till ostbrickan. Eller varför inte slå in och ge bort i present.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar