0

Krämig pastasås med rökt lax och spenat

Så har påskhelgen passerat fylld med god mat, trevliga vänner och fantastiskt soligt vårväder. Skulle du få lite lax över efter påskbordet så prova gärna denna enkla med väldigt goda pastarätt.

4 personer
ca 30 minuter

Du behöver:
1 msk smör eller margarin
1 finhackad röd lök
ca 200 gram fryst hel bladspenat
ca 200 gram rökt lax i tunna skivor
4 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar

ca 500 gram pasta (Linguinepasta eller Tagliatelle)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka upp saltat vatten i en större kastrull.
2. Häll i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet.
3. Finhacka löken.
4. Smält smör i en kastrull.
5. Häll i löken och fräs den mjuk men utan att den tar färg.
6. Häll i frusen bladspenat och fräs alltihop någon minut tills spenaten tinat.
7. Tillsätt crème fraiche, mjölk och fiskbuljongtärning och låt pastasåsen puttra i 5 min.
8. Strimla laxen och häll den i pastasåsen. Rör om försiktigt.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera pastasåsen med nykokt pasta.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar