0

Stekt lax med ris- och bönsallad och kall dillsås

Idag blev det brunch hos goda vänner på sydkusten, så ikväll fick det bli något lättare som middagsval. En lätt och fräsch laxrätt fick hamna på menyn.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 laxfiléer
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Ris- och bönsallad:
1 burk stora vita bönor (410 gram)
1 burk borlottibönor (410 gram)
1 röd paprika
1 röd lök
1 ask cocktailtomater (250 gram)
ca 5 dl färdigkokt vitt ris (ca 2 portioner)
salt
nymalen svartpeppar

Kall dillsås:
ca 2 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
ca 1 tsk fransk senap (dijon)
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en stekpanna.
3. Stek laxfiléerna på medelvärme tills de fått din färg (ca 1 min på varje sida).
4. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, salta och peppra och färdigstek i mitten av ugnen ca 10-15 min.

Ris- och bönsallad
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
2. Låt riset svalna något.
3. Skölj bönorna i ett durkslag och häll dem i en salladsskål.
4. Skölj, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
5. Skölj tomaterna och dela dem i halvor.
6. Häll bönor, paprika, tomater och det färdigkokta riset i salladsskålen och blanda om.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Kall dillsås
Gör så här:
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Tillsätt hackad dill och fransk senap och blanda om.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera laxen med ris- och bönsallad och den kalla dillsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar