0

Lemon Curd cheesecake

En kall och frisk cheesecake som inte behöver bakas i ugnen. En perfekt avslutning på en god middag.

8 personer
ca 1 tim och 30 min + frysning

Du behöver:

Kakbotten:
180 gram Digestivekex (12 st)
75 gram smör eller margarin

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl mörk muscovadosocker (går även bra med strösocker)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
250 gram Philadelphiaost

Topping:
1 burk färdig Lemon Curd (typ Robertson's Lemon Curd)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Smöra en bakform med löstagbar kant lätt med smör.
2. Smula Degistivekexen och mixa ihop kexsmulorna med det smälta smöret.
3. Tryck ut kexsmeten i botten på bakformen.
4. Ställ in formen i kylskåpet för att stelna, ca 45 min.
5. Bred lite av lemon curden över kexbotten och ställ bakformen i frysen i ca 30 min.
6. Vispa samman grädde och muscovadosocker. Det ska vara lättvispad men utan att vara rinnig.
7. Tillsätt Philadelphiaost och vispa tills smeten är slät.
8. Tag ut bakformen ur frysen och häll i ostfyllningen. Bred ut fyllningen så att de täcker hela formen.
9. Ställ in bakformen i frysen i 5-6 timmar eller över natten tills kakan stelnat helt.
10. Ta ut bakformen och bred Lemon Curd över hela kakan.
11. Ställ åter in kakan i frysen i minst 1 timme.
12. Tag fram cheesecaken 10-15 min innan servering. Lossa cheesecaken från kanten med en kniv och ta av den löstagbara kanten.

Servera cheesecaken med björnbär.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar