1

Hemgjorda chicken nuggets med currydipp och bulgursallad

Fick ett middagsönskemål från min äldsta dotter och var ju självklart tvungen att anta utmaningen. Frasiga chicken nuggets med en fräsch sallad och en enkel currydipp. Blev klart godkänt!

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Hemgjorda chicken nuggets:
4-5 kycklingfiléer
1 ägg
3 msk potatismjöl
1 tsk paprikapulver 
ca ½ tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
smör och olja till stekning

Panering:
ca 2 dl ströbröd
ca ½ tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver

Currydressing:
2-3 dl turkisk yoghurt
ca 1 tsk curry
färskpressad limesaft
salt
nymalen svartpeppar

Bulgursallad:
ca 100 gram mixad sallad
1 ask körsbärstomater
½ gurka
3 dl bulgur
½ rödlök

....GÖR SÅ HÄR....

Hemgjorda chicken nuggets
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka kycklingfiléerna med en kniv till en grövre färs.
3. Lägg kycklingfärsen i en bunke och blanda ner ägget.
4. Strö över potatismjöl, paprikapulver, salt, nymalen svartpeppar och blanda om.
5. Forma kycklingfärsen till små nuggets, ca 1 msk/nuggets och vänd varje nuggets i ströbrödsblandningen så att den täcks. Låt dem därefter ligga och torka i ca 5-10 min.
6. Smält smör och olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna gyllenbryna på båda sidorna.
7. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 10-15 min.

Currydipp
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Tillsätt curry och smaka av med färskpressad limesaft, salt och nymalen svartpeppar.

Bulgursallad
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet och låt den svalna något.
2. Skala och hacka rödlöken.
3. Skölj och lägg den mixade salladen i en större skål.
4. Dela körsbärstomater i halvor och gurkan i mindre bitar.
5. Vänd ner bulgur i salladen och tillsätt tomat- och gurkbitar och hackad rödlök.

Servera chicken nuggets med currydippen och bulgursalladen.

Smaklig spis!

1 kommentar :

  1. Alltså MUMS!
    Vi kommer att göra denna för andra gången idag!
    Och Nuggets behöver verkligen vila, vi insåg det då dem på slutet var mycket lättare att steka.
    Tack för en toppenmiddag!

    SvaraRadera