0

Färsk pasta med räkor, spenat och paprika

En fantastiskt god pastarätt som funkar lika bra till vardags som till fest.

♨ 4 personer
ca 30 min 

Du behöver:
1 kg oskalade räkor
ca ½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
ca 250 gram cocktailtomater
2 dl crème fraiche
ca 100 gram färsk bladspenat
salt
nymalen svartpeppar
smör till stekning
500 gram färsk pasta (fettuccine agli spinachi)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala räkorna och lägg i en skål.
2. Snitta, skölj och hacka purjolök.
3. Skala och finhacka vitlök.
4. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar.
5. Smält smör i en stekpanna.
6. Fräs purjolök och vitlök utan att det tar färg.
7. Tillsätt paprikabitar och cocktailtomater och låt fräsa någon minut under omrörning.
8. Tillsätt crème fraiche och vänd ner bladspenat och räkor.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Servera den färska pastan med pastasåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar