0

Mustig höstgryta med nötkött och kryddiga korvar

Oj, oj, och vad bra det här blev. En mustig höstgryta fick avsluta helgens bravader.

4 personer
ca 1 timme och 30 min

Du behöver:
ca 600 gram grytkött av nöt
ca 200 gram kryddiga korvar (Lambada)
ca 150 gram förvälld svamp (Karl-Johan)
smör till stekning
1 gul lök
4 morötter
2 vitlöksklyftor
4 dl öl
3 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk skånsk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
3 msk lingonsylt
2 lagerblad
ca 1-2 tsk torkade franska örter
ca 1 msk oregano
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär köttet i mindre bitar, ca 2x2 cm.
2. Skala och skär löken i klyftor.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
5. Smält smör i en gjutjärnsgryta och fräs lök, vitlök, morots- och grytbitar tills grytbitarna fått stekyta runt om.
6. Skär korvarna i slantar.
7. Smält smör i en stekpanna och bryn svampen och korvbitarna och häll ner allt i grytan.
8. Häll på öl och låt koka upp.
9. Tillsätt vispgrädde och rör ner senap, tomatpuré, rödvinsvinäger, chilipulver och lingonsylt.
10. Tillsätt lagerblad, smula ner grönsaksbuljongtärningarna och smaka av med franska örter, oregano, salt och nymalen svartpeppar.
11. Låt grytan puttra på låg värme under lock i 1 timme.

Servera grytan med ris eller kokt potatis och någon grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar