0

Ugnsbakad citron- och ingefärslax

Ingefära är en fantastisk smaksättare som passar både till fågel, fisk och till kryddstarka asiatiska maträtter. Tillsammans med citronen ger den även denna fiskrätt en riktigt god smak.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:
4 laxfiléer (á 125 gram)
ca 2 msk riven färsk ingefära
saften från ½ citron
ca 2 msk olivolja
ca 1 krm malen vitpeppar
ca 1 tsk flingsalt

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform.
3. Ringla över olivolja och strö över vitpeppar och flingsalt.
4. Riv ingefära och fördela över laxfiléerna och pressa över citronsaften.
5. Ugnsbaka laxfiléerna i ugnen i ca 15 min.

Servera gärna laxfiléerna till kokt potatis eller en krämig potatissallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar