0

Hembakat pitabröd

Pitabröd är runda, platta men ändå luftiga bröd som fylls med t ex kebabkött eller kyckling, grönsaker och goda såser. Förutom den långa jästiden är hembakade pitabröd väldigt enkla att göra. Dessutom är de så mycket godare än de man köper i affären. Du måste bara testa!

♨ Blir 8 pitabröd
⏰ ca 2 tim

Du behöver:
½ jäst (25 gram)
2 dl ljummet vatten (37 grader)
1 tsk salt
1 tsk honung
3 tsk olivolja
5½ dl vetemjöl

....GÖR SÅ HÄR....

1. Smula ner jästen i en bunke (använd med fördel en hushållsassistent) och lös upp jästen med ljummet vatten.
2. Blanda i salt, honung, olivolja och vetemjöl och arbeta ihop degen ett par minuter tills den är slät.
3. Täck över degen och låt jäsa i minst 45 min.
4. Dela degen i 8 bitar och forma varje degbit till en bulle.
5. Kavla ut varje bulle till ca 1 cm platta pitabröd, vänd dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
6. Låt pitabröden jäsa under bakduk under ytterligare 30 min.
7. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Grädda pitabröden i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
9. Ta ut pitabröden och låt dem svalna något innan servering.

Pitabröden går alldeles utmärkt att frysa, men de är godast att äta när de är färska.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar