0

Grillad lime- och ingefärskyckling med ugnstekt sesampotatis

Grillad och mör kyckling är svårslaget på grilltallriken.

♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim + tid för marinering

Du behöver:

Grillad lime- och ingefärskyckling:
4 kycklingfiléer

Marinad:
2-3 msk soja
saften från 1 lime
ca 3-4 msk riven ingefära
1 pressad vitlök

Sesampotatis:
ca 1 kg färskpotatis
ca 3 msk olja (rapsolja)
ca 1 msk flingsalt
2-3 msk sesamfrön

Yoghurtsås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 1 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR...

Grillad lime- och ingefärskyckling

Marinad
Gör så här:
1. Lägg kycklingfiléerna i en skål.
2. Häll i soja, limesaft i skålen och pressa över vitlöken.
2. Skala och riv ingefäran.
4. Lägg den rivna ingefäran i handen och pressa ur ingefärssaften ner i skålen.
5. Blanda om så att kycklingfiléerna täcks av marinaden. Täck skålen med platsfolie och låt stå att dra ca 10-15 min.

Grillning: 
Gör så här:
1. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min. 
2. Lägg kycklingfiléerna på grillgallret och grilla dem på inte allt för hög värme tills de fått fin grillyta runtom, ca 5 min.
3.  Placera grillkolen på varsin sida om brikettgallret (indirekt grillning) och lägga kycklingfiléerna i mitten. Ställ eventuellt en aluminiumform i mitten för att fånga upp köttsaften. Lägg på locket och låt kycklingfiléerna grilla ytterligare ca 15-20 min i ca 150 grader. Vänd kycklingfiléerna med jämna mellanrum och pensla samtidigt med marinaden. 


Fler grilltips och grillmetoder finner du i min Lilla grillskola.


Sesampotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen i mindre bitar.
3. Lägg potatisen i en braspanna klädd med bakplåtspapper, ringla över olivolja och strö över flingsalt och sesamfrön. Blanda om så att allt blandas.
4. Ställ in potatisen i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 min.

Servera de nygrillade kycklingfiléerna med sesampotatisen och gärna en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar