0

Franska chokladmaränger

Sega och ljuvliga maränger med härlig chokladsmak. Passar utmärkt som fikabröd till kaffet eller när man bara är sugen på något sött.

♨ Blir 8 stora maränger
⏰ ca 1 tim 15 min

Du behöver:
4 äggvitor
3 dl socker
ca 75-100 gram mörk choklad (70% kakao)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Koka upp vatten i en större kastrull.
3. Vispa ihop ägg och socker i en rostfri bunke, använd gärna en elvisp.
4. Sänk  ner bunken i vattenbadet och värm marängen till 65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med en stektermometer.
5. Lyft upp bunken från vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat, använd gärna en hushållsassistent. Sluta inte vispa förrän marängen kallnat, då finns risken att marängen sjunker ihop.
6. Smält chokladen, t ex i micron och vänd försiktigt ner den i marängsmeten med en slickepott.
7. Klicka ut marängsmeten med hjälp av två skedar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
8. Grädda marängerna i mitten av ugnen i ca 45-55 min. Marängerna ska vara lite sega i mitten.

Förvara marängerna torrt, gärna i en burk med lock.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar