0

Grillad cheese- och baconburgare med dijonsenapsdressing

Härligt saftiga hamburgare passar bra vilken grillkväll som helst.


Tips! Styckfrys hamburgarna på en bricka med bakplåtspapper i minst 2 timmar innan grillning. Detta gör att hamburgarna håller ihop bättre på grillen och att de hinner få en stekyta så att de inte fastnar i gallret.


♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim + (ev 2 timmar i frysen)

Du behöver:
600 gram blandfärs
1 ägg
3 msk mjölk
salt
nymalen svartpeppar
ljust surdegsbröd

Tillbehör:
grönsallad
skivad tomat
8 skivor stekt bacon
8 skivor ost

Dijonsenapsdressing:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 1 tsk dijonsenap
flytande honung
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Dijonsenapsdressing
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner dijonsenap och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lite honung.

Grillad cheese- och baconburgare
Gör så här:
1. Lägg blandfärsen i en bunke.
2. Tillsätt ägg, mjölk, salt, nymalen svartpeppar och blanda ihop allt med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma köttfärsen till hamburgerbiffar i önskad storlek och platta ut dem till ca 1-2 cm tjocklek.
4. Tänd grillen och vänta tills kolen slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min.
5. Lägg på hamburgerbiffarna på gallret och grilla dem på inte allt för hög värme. Vänd på biffarna med jämna mellanrum tills de fått fin grillyta på båda sidorna, ca 10 min.
6. Lägg hamburgarna på ytterkanten av värmen och lägg två ostskivor på varje hamburgare som får smälta.
7. Skär surdegsbrödet i ca 1 cm tjocka skivor och rosta dem hastigt på grillgallret.
8. Bygg din hamburgare med sallad, dijonsenapsdressing, den nystekta hamburgerbiffen med ost, tomatskivor och stekt baconskiva.
9. Avsluta med att lägga på en klick dressing och lägg på en brödskiva som lock på hamburgaren.

Servera hamburgarna nygrillade, gärna med t ex klyftpotatis eller pommes frites.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar