0

Snabblagad köttfärs- och svamppanna

En enkel och snabblagad köttfärsrätt för dagar med högt tempo.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:
4 morötter
1 gul lök
20 gram torkade trattkantareller
(eller 200 gram färsk svamp)
3 msk smör
ca 600 gram nötfärs
2 msk soja
2 msk balsamvinäger
salt
nymalen svartpeppar
1½-2 dl mjölk

4 portioner ris

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och och finhacka löken.
2. Skala och riv morötterna grovt.
3. Lägg den torkade svampen i blöt, ca 10 min.
4. Smält 2 msk smör i en stekpanna och fräs löken tills den börjar bli mjuk.
5. Häll i svampen och de rivna morötterna, låt allt fräsa i några minuter under omrörning och häll därefter fräset på en tallrik till senare.
6. Smält ytterligare 1 msk smör i stekpannan och bryn köttfärsen.
7. Tillsätt balsamvinäger och soja och vänd ner morots- och svampfräset.
8. Häll på mjölken och låt allt puttra några minuter under lock.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Servera köttfärs- och svampannan med nykokt ris och en grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar