0

Färsk parpadelle med lax och svarta oliver

En pasta rätt som är klar på ett kick. Gott blev det också.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min 

Du behöver:
olivolja
4 laxfiléer utan skinn (á 125 gram)
400 gram krossade tomater
1 stor rödlök
ca 250 gram svarta oliver
hackad persilja
salt
nymalen svartpeppar

500 gram färsk pasta (parpadelle)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten.
2. Dela laxfiléerna i mindre bitar.
3. Dela oliverna i halvor.
4. Skala och skiva löken.
5. Häll olja i en het stekpanna och bryn den skivade löken försiktigt.
6. Tillsätt krossade tomater och oliver och låt allt puttra ihop någon minut.
7. Tillsätt laxen och låt den puttra med någon minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Häll den färska pastan i det kokande vattnet. Häll av vattnet från pastan när den är al dente (färsk pasta ska bara koka ett par minuter).

Servera den färska pastan med lax- och olivröran och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar