0

Ugnsbakad lax med cream cheese- och purjolökstäcke

Ibland behöver det inte vara så komplicerat. Laxfilé och smaksatt cream cheese gör sig förträffligt ihop och toppingen med purjolöken höjer smaken ytterligare. En perfekt fiskrätt att laga till vardags när matlagningen behöver gå lite snabbare. Men med sin goda smak fungerar rätten lika utmärkt till helgmiddagen.

♨ 4 personer
 ca 45 min

Du behöver:

Ugnsbakad lax med cream cheese- och purjulökstäcke:
ca 600 gram laxfilé utan skinn
salt
nymalen svartpeppar
175 gram philadelphiaost (grillad paprika)
2 msk turkisk yoghurt
1 dl strimlad purjolök
smör eller margarin till stekning

Ugnsstekt potatis:
8-10 potatisar
smör eller margarin till stekning
salt

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsbakad lax med cream cheesetäcke
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Finns skinnsidan kvar så läggs denna nedåt.
3. Blanda ihop cream cheese och turkisk yoghurt i en skål.
4. Salta och peppra laxbitarna och bred på cream cheeseblandningen.
5. Snitta, skölj och strimla purjolöken.
6. Smält lite smör i en stekpanna och fräs purjolöken någon minut tills den börjar bli mjuk.
7. Strö över den stekta purjolöken över laxbitarna.
8. Ugnsbaka laxbitarna i mitten av ugnen i ca 20 min.

Ugnsstekt potatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
3. Smält smör i en stekpanna och stek potatisen tills den börjar få fin färg.
4. Lägg över potatisen i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 20-25 min.
5. Salta strax innan servering.

Servera laxen med ugnsstekt potatis och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar