
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Ugnsbakad lax med cream cheese- och purjulökstäcke:
ca 600 gram laxfilé utan skinn
salt
nymalen svartpeppar
175 gram philadelphiaost (grillad paprika)
2 msk turkisk yoghurt
1 dl strimlad purjolök
smör eller margarin till stekning
Ugnsstekt potatis:
8-10 potatisar
smör eller margarin till stekning
salt
....GÖR SÅ HÄR....
Ugnsbakad lax med cream cheesetäcke
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Finns skinnsidan kvar så läggs denna nedåt.
3. Blanda ihop cream cheese och turkisk yoghurt i en skål.
4. Salta och peppra laxbitarna och bred på cream cheeseblandningen.
5. Snitta, skölj och strimla purjolöken.
6. Smält lite smör i en stekpanna och fräs purjolöken någon minut tills den börjar bli mjuk.
7. Strö över den stekta purjolöken över laxbitarna.
8. Ugnsbaka laxbitarna i mitten av ugnen i ca 20 min.
Ugnsstekt potatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
3. Smält smör i en stekpanna och stek potatisen tills den börjar få fin färg.
4. Lägg över potatisen i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 20-25 min.
5. Salta strax innan servering.
Servera laxen med ugnsstekt potatis och en grön sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar