0

Mjuk pepparkaka med vispad grädde och lingonsylt

Denna kaka och dessert avnjuts vanligen runt jul, men då den är så god är det dumt att inte njuta av den året runt.

♨ Blir ca 12-15 skivor
⏰ ca 1 tim

Du behöver:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl filmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel

vispgrädde
lingonsylt

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör i en kastrull och låt därefter smöret svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst, t ex med en elvisp.
4. Rör ner filmjölk och smör och rör sist i mjölet blandat med bakpulver, ingefära, kryddnejlika och kanel.
5. Smöra och bröa en avlång brödform (ca 11/2 liter) och häll i smeten i formen.
6. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 45 min.
7. Tag ut kakan och låt svalna något innan du stjälper upp den på ett bakgaller och låter kakan svalna under brödformen.

Servera kakan med vispad grädde och lingonsylt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar