0

Skinklindad kycklingfilé med ljuvlig sås och ugnsbakad grönsaker

En fantastiskt god kycklingrätt med möra kycklingknyten inlindade i bokspånsrökt skinka.

♨ 4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Skinklindad kycklingfilé:
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
8 skivor skinka (torpareskinka alt parmaskinka)
2 tsk oregano
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Ugnsbakade grönsaker:
8-10 potatisar
2 röda paprikor
2 rödlökar
150 gram sugarsnaps
smör till stekning
salt

....GÖR SÅ HÄR....

Skinklindad kycklingfilé
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela kycklingfiléerna i två delar.
3. Salta, peppra och strö på oregano.
4. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen så att den får fin färg på båda sidorna.
5. Linda skinkskivorna runt kycklinghalvorna och lägg dem i en ugnsform.
6. Vispa ihop grädde, balsamvinäger och pressad vitlök i en kastrull, låt koka upp och häll därefter såsen i ugnsformen.
7. Ställ in ugnsformen i ugnen i ca 15 min.

Ugnsbakade grönsaker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta potatisen från jord och smuts och dela i tunna skivor.
3. Skölj, kärna ur och dela paprikan i grövre bitar.
4. Skala och skär löken i klyftor.
5. Smält smör i en stekpanna, lägg i potatis, paprika, rödlök, sugarsnaps och fräs grönsakerna i omgångar tills de fått fin färg.
6. Häll grönsakerna i en braspanna klädd med bakplåtspapper och baka grönsakerna i ugnen i ca 30 min.

Servera kycklingen med sås och de ugnsbakade grönsakerna.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar