0

Ugnstekt lax med ångkokt sparris och Pommes Anna

Välsmakande fisk med härlig potatiskaka.

4 personer
ca 45min

Du behöver:
4 laxfileér
2 knippe sparris

Pommes Anna:
8-10 potatisar
ca ½ tsk salt
nymalen svartpeppar
2-3 msk smör eller margarin


....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör i en grillpanna.
3. Lägg i laxfiléerna och stek dem på båda sidorna i ett par minuter tills de fått fin grillyta.
4. Lägg laxfiléerna i en ugnsform färdigstek laxfiléerna i ugnen i ca 15-20 min.
5. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
6. Sätt i ånginsatsen och lägg i sparrisen och låt den ångkoka under lock tills sparrisen är mjuk men ändå spänstig.

Pommes Anna
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
2. Smält hälften av smöret i en djupare stekpanna med lock.
3. Lägg i potatisen, salta mellan varven och lägg resten av smöret i klickar ovanpå.
4. Stek potatisen mjuk under lock på svag värme och utan att röra om i ca 20 min. Potatisen steker då ihop till en potatiskaka.
5. Lägg en tallrik (med större diameter än stekpannan) ovanpå stekpannan och vänd stekpannan. Låt potatiskakan glida ner i stekpannan igen och stek andra sidan på medelvärme ca 3-4 min. Potatiskakan ska ha frasig stekyta på båda sidorna.

Servera laxen med sparris och Pommes Anna och en klick crème fraiche.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar