0

Grillad fläskkarré med krämig potatissallad

Ikväll sprack regnvädret upp och bjöd på en solig avslutning på dagen. Vad passade då bättre än att tända grillen? Marinaden är egenkomponerad och ger köttet en riktigt god smak.

4 personer
ca 1 tim + minst 2 tim marinering

Du behöver:
4 skivor fläskkarré

Marinad:
ca 3 msk chilisås
ca ½-1 dl rapsolja
2 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grillkrydda
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Krämig potatissallad:
8-10 större potatisar
½ purjolök
1 äpple
ca 4 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Grillad karré
Gör så här:
1. Börja med att marinera köttet. Blanda med fördel marinaden i en plastpåse.
2. Blanda chilisås, olja, soja, pressad vitlök, salt, nymalen svartpeppar och grillkrydda.
3. Lägg i karréskivorna och förslut plastpåsen.
4. Massera plastpåsen så att marinaden fördelas över karréskivorna.
5. Lägg plastpåsen i kylskåpet för att vila i minst 2 timmar.
6. Tag ut köttet en stund innan det ska grillas.
7. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min.
8. Lägg på karréskivorna på gallret och grilla köttet på båda sidorna tills köttet fått fin grillyta och är genomstekt.

Krämig potatissallad
Gör så här:
1. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
2. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
3. Lägg i potatisbitarna när vattnet kokar och koka potatisen tills den blivit mjuk, ca 10 min.
4. Häll av vattnet och låt potatisen svalna, alternativt skölj den i omgångar i kallt vatten.
5. När potatisen svalnat lägg den i en större skål.
5. Skölj och strimla purjolöken i tunna skivor och dela äpplet i mindre bitar (behåll skalet på äpplet då det ger fin färg i salladen) och lägg i skålen.
7. Rör ihop crème fraiche, dijonsenap, majonnäs, salt och nymalen svartpeppar.
8. Häll blandningen i skålen och blanda försiktigt om potatissalladen.
9. Låt potatissalladen stå kallt i minst 30 min innan servering.

Servera karréskivorna nygrillade tillsammans med potatissalladen och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar