0

Stekt fjärilskotlett med rotfruktsråraka

Hittade billiga fjärilskotletter i butiken. Avnjöt dessa med härligt goda rotfruktsrårakor och en hemmagjord grönpepparsås.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 fjärilskotletter
smör eller margarin till stekning

Rotfruktsrårakor:
6-8 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
2 ägg
ca ½ tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

Grönpepparsås:
2 msk grönpepparkorn
3 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl grädde
2 krm salt

....GÖR SÅ HÄR....

Rotfruktsrårakor
Gör så här:
1. Skala och riv potatisen, morötter och palsternacka och lägg allt i en skål.
2. Tillsätt ägg, salt och nymalen svartpeppar och blanda om väl.
3. Smält smör i en stekpanna.
4. Klicka ut rotfruktssmeten (ca 2 msk/råraka) och platta ut den med stekspaden.
5. Stek rårakorna på medelvärme i ca 3 min på varje sida tills de är gyllenbruna och frasiga. Vänd dem försiktigt med en stekspade.

Grönpepparsås
Gör så här:
1. Krossa grönpepparkornen grovt i en mortel.
2. Koka upp vattnet med en buljongtärning i en kastrull och häll av buljongen i en bringare.
3. Smält smöret i en kastrull och fräs de krossade grönpepparkornen någon minut.
4. Tillsätt mjölet och rör om. Vispa ner buljongen och grädde under kraftig vispning och låt såsen sjuda i ca 5 min under omrörning.
5. Smaka av med salt och eventuellt mer krossad grönpeppar efter smak.

Stekt fjärilskotlett
Gör så här:
1. Smält smör i en stekpanna.
2. Lägg i fjärilskotletterna i stekpannan och stek dem på medelvärme ca 3 min per sida tills de börjar få fin färg. Ös gärna kotletterna då och då med steksmöret.

Servera fjärilskotletterna med rotfruktsrårakor och grönpepparsås.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar