0

Kycklingdrumsticks med tomat- och basilikasås

En härlig kycklingrätt som passar utmärkt till både pasta, ris och potatis.

4-5 personer
ca 1 tim

Du behöver:
Ca 2 kg kycklingdrumsticks
salt och nymalen svartpeppar
1 burk krossade tomater (500 gram)
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk basilika
ca 1 tsk rosmarin
(1 dl vitt vin)
smör eller margarin till stekning

4-5 portioner valfri pasta

....GÖR SÅ HÄR....
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Salta och peppra kycklingbenen.
3. Smält smör i en stekpanna.
4. Stek kycklingbenen tills de blivit gyllenbruna på båda sidorna och lägg över dem i en gjutjärnsgryta.
5. Tillsätt eventuellt 1 dl vit vin i stekpanna och vispa rent pannan med en visp. Låt sjuda i någon minut.
6. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor.
7. Tillsätt krossade tomater, vitlöken, basilika och rosmarin i stekpannan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Låt koka upp och häll sedan den varma tomatsåsen över kycklingen i gjutjärnsgrytan.
9. Lägg på locket och ställ in gjutjärnsgrytan i ugnen i ca 30 min.
10. Koka pastan enligt på paketet.

Servera kycklingen och tomatsåsen med pastan. Lägg gärna på några bitar fetaost strax innan servering.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar