0

Grillad fläskkarré med somrig grönsallad och potatischips

Provade fram en ny grillmarinad i förra veckan. Det blev en lite mustigare marinad som gav köttet en kraftig och god smak.

4 personer
ca 1 tim + minst 2 tim marinering

Du behöver:
4 skivor fläskkarréskivor
1 påse potatischips (200 gram Sourcream & Peppar)

Marinad:
½ dl rapsolja
½ dl soja
1 klyfta pressad vitlök
1 msk honung
2-3 krm cayennepeppar
½-1 tsk rosmarin
1 krm vitpeppar
½ dl öl

Grönsallad:
½ isbergssalladshuvud
1 ask körsbärstomater (250 gram)
½ gurka
½ gul paprika
½ rödlök
1 rött äpple

....GÖR SÅ HÄR....

Grillad karré
Gör så här:
1. Börja med att marinera köttet. Blanda med fördel marinaden i en plastpåse.
2. Blanda olja, soja, vitlök, cayennepeppar och honung i en skål.
3. Stöt rosmarin i en mortel och tillsätt i marinaden tillsammans med ölen. Rör om så att allt blandas.
4. Häll marinaden i en plastpåse, lägg i karréskivorna och förslut plastpåsen.
5. Massera plastpåsen så att marinaden fördelas över karréskivorna.
6. Lägg plastpåsen i kylskåpet för att vila i minst 2 timmar.
7. Tag ut köttet en stund innan det ska grillas.
8. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och är täckta med en grå/vitaktig aska, tar ca 30 min.
9. Lägg på karréskivorna på gallret och grilla köttet på båda sidorna tills köttet fått fin grillyta och är genomstekt.

Grönsallad
Gör så här:
1. Skölj och strimla isbergssallad.
2. Dela tomater, paprika, äpple och gurka i mindre bitar.
3. Dela löken och skiva den i tunna skivor.
4. Blanda ihop allt i en större skål.

Servera karréskivorna nygrillade tillsammans med grönsalladen och potatischipsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar