2

Husets spaghetti carbonara

En av mina favoriträtter. Snabblagad, god och även praktisk när man behöver bli av med resterna från årets julskinka.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
ca 500 gram pasta (spaghetti)
1 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar
ca 350 gram julskinka el. rökt fläsk
200 gram riven ost
ca 1 dl frysta gröna ärtor
1 tsk torkad basilika
ev. ½ pressad vitlöksklyfta

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och häll av den med hjälp av ett durkslag.
2. Skrapa av eventuell griljering från julskinkan och skär därefter skinkan i smala strimlor.
3. Spola ärtorna med varmt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
4. Vispa ihop ägg, vispgrädde, salt, svartpeppar, (ev. pressad vitlök) och basilika i en större skål.
5. Rör ner riven ost, gröna ärtor och den strimlade skinkan i äggblandningen så att allt blandas väl.
6. Ställ en större kastrull på medelvärme på spisen, häll pastan i kastrullen och häll därefter över ost- och skinkblandningen. Rör om tills osten smält och carbonaran fått en krämig konsistens.

Servera carbonaran rykande varm.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Dagens middag räddad! Ska bjuda gubben på detta. Annika

    SvaraRadera