0

Fylld laxfilé med ugnsrostade rotfrukter och citronmajonnäs

Fylld laxfilé med härlig smakkombination.

4-5 personer
ca 45 min

Du behöver:

Fylld laxfilé:
4-5 laxfiléer utan skinn (á 125 gram)
salt
150 gram cocktailtomater
200 gram blandade kärnfria oliver (290 gram)
1 dl finhackad purjolök
2 msk finhackad bladpersilja
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
ca 1 krm nymalen svartpeppar
1 pkt fetaost (150 gram)

Ugnsrostade rotfrukter:
8-10 potatisar
3-4 morötter
1 rödlök
salt

Citronmajonnäs:
4 msk majonnäs
ca 2 dl turkisk yoghurt
2 tsk pressad citronsaft
ca ½ pressad vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Fylld laxfilé
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär tomaterna i mindre bitar.
3. Snitta, skölj och finhacka purjolök och persilja.
4. Häll av spadet från oliverna och hacka dem i mindre bitar.
5. Blanda tomater, purjolök, persilja, oliver med dijonsenap, olivolja och nymalen svartpeppar i en skål.
6. Skär ett djupt snitt i varje laxfilé.
7. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och salta.
8. Fyll laxfiléerna med olivröran och fördela eventuell röra som blir över uppe på laxfiléerna. Smula till sist över fetaosten.
9. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-30 min.

Ugnsrostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala potatisen och dela den i klyftor.
3. Skala morötterna och dela den i stavar.
4. Skala och skär rödlöken i klyftor.
5. Smält smör i en stekpanna och fräs på rotfrukterna och löken tills de börjar få fin färg.
6. Lägg rotfrukterna och löken därefter i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen i ca 30 min.
7. Salta strax innan servering.

Citronmajonnäs
Gör så här:
1. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs och pressad citronsaft i en skål.
2. Smaka av med pressad vitlök, salt och nymalen svartpeppar.

Servera laxfilén med de ugnsrostade rotfrukterna, citronmajonnäs och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar