0

Coleslaw

En klassisk vitkålssallad med sitt ursprung från Amerika. En god sallad till grillat, både kött och
fågel. Traditionellt smaksätts salladen med majonnäs och senap, men här kommer en lite smalare variant. Trots det så är den minst lika god.

♨ 4 personer
⏰ ca 15 min 

Coleslaw:
ca ½ vitkålshuvud (ca 7 dl vitkål)
2-3 morötter
1 liten rödlök
2-3 dl turkisk yoghurt
2-3 msk balsamvinäger
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....
1. Strimla vitkålen med kniv, osthyvel eller i matberedare.
2. Skala och hyvla morötterna med en potatisskalare.
3. Skala och strimla rödlöken tunt.
4. Blanda vitkål, morot och rödlök i en skål.
5. Rör ner turkisk yoghurt och balsamvinäger och blanda om väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar