0

Panerad torskfilé med rotfruktspytt och äppletzatziki

En riktigt god fiskrätt med massor av smak.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Panerad torskfilé:
800 gram torskfilé
2 ägg
2-3 dl skorpmjöl
ca 1 msk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar

Rotfruktspytt:
7-8 potatisar
3 morötter
1 palsternacka
ca 200 gram kålrot
smör och olja till stekning
salt
nymalen svartpeppar
(rucolasallad)

Äppletzatziki:
2 äpplen
ca 3-4 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande olja
1-2 vitlöksklyftor
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Rotfruktspytt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, ca 1x1 cm.
3. Smält smör i en stekpanna och stek rotfrukterna tills de börjar få fin färg.
4. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och ställ in den i mitten av ugnen i ca 20 min tills rotfrukterna blivit mjuka.
5. Ta ut rotfrukterna och strö eventuellt över lite rucolasallad.

Panerade torsk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela torskfilén i mindre portionsbitar. (Använd med fördel fryst torskfilé och låt den bara tina lite grann. Detta gör att torskfilén blir lättare att dela och håller även ihop bättre under stekningen).
3. Vänd torskbitarna i uppvispat ägg och sedan i skorpmjöl med salt och nymalen svartpeppar. Låt torskbitarna ligga och vila i ca 15 min så att paneringen hinner sätta sig.
4. Smält smör och tillsätt en skvätt olja i en stekpanna. Stek fiskbitarna på medelvärme och vänd dem försiktigt så att de får fin stekyta runt om.
5. Lägg dem i en ugnsform och ställ in den i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Äppletzatziki
Gör så här:
1. Rör ihop turkisk yoghurt, pressad vitlök och flytande honung i en skål.
2. Skala och riv ner äpplena och rör om så att allt blandas.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera den panerade torsken med rotfruktspytten, äppletzatziki och något grönsak.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar