0

Klassisk kött- och grönsaksgryta

En klassisk köttgryta är perfekt när man vill ha tid för annat. Det bästa är att den blir bara godare ju längre den får stå.

4 personer
ca 1 tim och 30 min

Du behöver:
ca 800 gram nötkött (fransyska)
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 pkt krossade tomater (500 gram)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 potatisar
2 stjälkar selleri
2-3 morötter
vatten
1 tsk soja

....GÖR SÅ HÄR....

1. Putsa köttet och skär det i mindre bitar, ca 2x2 cm.
2. Skala och finhacka löken.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
4. Bryn köttbitarna tills de börjar få fin färg.
5. Häll i löken och låt den steka med köttet någon minut.
6. Tillsätt de krossade tomaterna, salt och nymalen svartpeppar och låt allt puttra under lock i ca 30 min.
7. Skala och dela potatisen i mindre bitar, ca 2x2 cm.
8. Blanda i potatisbitarna i grytan och tillsätt vatten så att det precis täcker potatisen och låt grytan puttra ytterligare i ca 30 min. 
9. Skiva selleri i skivor, ca ½ cm tjocka.
10. Skala och skiva morötterna i skivor, ca 1 cm tjocka.
11. Blanda i morötter och selleri och låt grytan puttra ytterligare 15-20 min tills morötterna börjar bli mjuka.
12. Tillsätt soja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 

Servera grytan med en grön sallad och något gott bröd. 

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar