0

Mördegskakor del 4 - Syltkakor

Försvinnande goda småkakor.

Blir ca 50 st
ca 1 tim och 30 min


Tips!
När du bakar mördegskakor, tag ½ dl mindre mjöl än vad som står i originalreceptet. Detta gör degen mer lättarbetad och ger sprödare och godare kakor. Receptet nedan är redan anpassat, så det är bara att följa.


Du behöver:
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 gram smör eller margarin
2 tsk vanillinsocker eller vaniljsocker

Fyllning:
ca 2 dl hallonsylt

....GÖR SÅ HÄR....

1. Lägg mjölet i en bunke.
2. Tillsätt socker, vanillinsocker och smöret delat i mindre bitar och finfördela det med fingrarna.
3. Knåda snabbt ihop degen, den blir mer sammansatt och smidigare efter en stunds knådande.
4. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i ca 1 timme.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Tag ur degen, dela den i fem delar och knåda varje del mjuk och forma till rullar.
7. Dela varje rulle i tio bitar och forma till runda bollar.
8. Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
9. Tryck en grop i varje kaka och fyll gropen med sylt, ca 1 tsk.
10. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 min.
11. Låt kakorna svalna på ett galler.

Förvara kakorna i en burk med lock. Kakorna går även bra att frysa in. Hållbarhet i frys ca 6 månader.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar