0

Grillad fläskkarré med tabbouleh och äppelsallad med honungsvinägrett

Ikväll blev det grillat till middag.

4 personer
ca 1 tim + minst 1 tim i marinad

Du behöver:

Grillad fläskkarré:
4 fläskkarréskivor

Marinad:
ca 3 msk chilisås
½-1 dl rapsolja
2 tsk soja
ca 1 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grillkrydda
ca ½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Tabbouleh:
ca 3 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Äppelsallad med honungsvinägrett:
ca 200 gram blandad grönsallad
2 äpplen
ca ½ gurka
ca 1 dl solroskärnor
1/2 dl olja
1 msk flytande honung
ca 1½ msk hallonvinäger
salt
nymalen svartpeppar

turkisk yoghurt

....GÖR SÅ HÄR....

Grillad fläskkarré
Gör så här:
1. Blanda olja, soja, pressad vitlök, flytande honung, chilisås, grillkrydda, salt och nymalen svartpeppar i en påse.
2. Lägg i karréskivorna, förslut plastpåsen och massera plastpåsen så att marinaden fördelas över karréskivorna.
3. Lägg plastpåsen i kylskåpet för att vila i minst 1 timme.
4. Tag ut köttet en stund innan det ska grillas.
5. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och är täckta med en grå/vitaktig aska, tar ca 30 min.
6. Lägg på karréskivorna på gallret och grilla köttet på båda sidorna tills köttet fått fin grillyta och är genomstekt.

Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka rödlöken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta, bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa över saften från citronen.
7. Ringla över olivolja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Äppelsallad med honungsvinägrett
Gör så här:
1. Häll salladen i en större skål.
2. Skär gurkan i mindre bitar.
3. Dela, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar och tillsätt med gurkbitarna i salladen.
4. Rosta solroskärnorna hastigt i en stekpanna tills de börjar få färg och tillsätt i salladen.
5. Rör ihop olja, honung, vinäger i en skål och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll vinägretten över salladen och blanda om väl.

Servera fläskkarrén med tabbouleh, äppelsallad och en klick turkisk yoghurt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar