0

Saftigt grillade kycklingspett, majskolvar och husets potatissallad

En ny favorit till sommarens grillmiddagar.

4 personer
ca 1 tim + minst 2 tim marinering

Du behöver:
4 stora kycklingfiléer
4 grillspett
2 majskolvar

Marinad:
ca 3 msk chilisås
½-1 dl rapsolja
2 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grillkrydda
1 krm nymalen svartpeppar

Husets potatissallad:
ca 1 kg färskpotatis
1 rödlök
1 äpple
ca 4 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Grillade kycklingspett
Gör så här:
1. Börja med att marinera kycklingfiléerna. Blanda med fördel marinaden i en plastpåse.
2. Blanda chilisås, olja, soja, pressad vitlök, grillkrydda och nymalen svartpeppar.
3. Lägg i kycklingfiléerna och förslut plastpåsen.
4. Massera plastpåsen så att marinaden fördelas över kycklingfiléerna.
5. Lägg plastpåsen i kylskåpet för att vila i minst 2 timmar.
6. Tag ut kycklingfiléerna en stund innan de ska grillas.
7. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och trä dem på grillspetten. Använder du grillspett av trä, kan dessa med fördel läggas i vatten en stund innan för att minska risken att de börjar brinna.
8. Dela majskolvarna i mindre bitar och vänd dem i marinaden.
9. Tänd grillen och vänta tills briketterna slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min.
10. Lägg på kycklingspetten och majskolvarna på gallret och grilla dem på inte alltför hög värme. Vänd på kycklingspetten med jämna mellanrum tills kycklingspetten fått fin grillyta och är genomstekt och majskornen börjar bli mjuka, ca 20 min.

Husets potatissallad
Gör så här:
1. Borsta färskpotatisen så att smuts och skal försvinner och dela dem beroende på storlek i mindre bitar.
2. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
3. Lägg i färskpotatisen när vattnet kokar och koka tills den blivit mjuk, ca 10min.
4. Häll av vattnet lägg en bit hushållspapper över kastrullen och låt potatisen svalna.
5. När potatisen svalnat lägg den i en större skål.
5. Skölj och strimla rödlöken i tunna skivor och dela äpplet i mindre bitar (behåll skalet på äpplet då det ger fin färg i salladen) och lägg i skålen.
7. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och nymalen svartpeppar.
8. Häll blandningen i skålen och blanda försiktigt om potatissalladen.
9. Låt potatissalladen stå kallt i minst 30 min innan servering.

Servera kycklingspetten med majskolvarna, potatissallad och någon grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar