0

Klassisk Flygande Jakob

En riktigt klassisk maträtt från 70-talet. God, snabb och enkel att göra. Originalreceptet ger en ganska kraftig smak, så jag har utökat mängden grädde.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
ca 4 st kycklingfiléer
ca ½ msk grillkrydda
1 banan
3 dl vispgrädde
1½ dl chilisås
ca 2 tsk curry
1 pkt bacon (á 150 gram)
1 dl salta jordnötter

4 portioner vitt ris


....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela kycklingfiléerna i skivor.
3. Smält smör i en stekpanna.
4. Krydda kycklingskivorna med grillkrydda och stek dem tills de börja få fin färg.
5. Lägg kycklingskivorna i en braspanna klädd med bakplåtspapper eller i en ugnsform av glas.
6. Skala och skiva bananen i ca ½ cm tjocka skivor och fördela bananskivorna över kycklingen.
7. Vispa grädden.
8. Blanda ner chilisås och curry.
9. Fördela blandningen över kycklingen och bananskivorna.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 min.
11. Dela baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i en varm stekpanna. Låt bitarna rinna av på en bit hushållspapper.
12. Ta ut ugnsformen och strö baconet och jordnötterna över alltihop.

Servera kycklingrätten med nykokt vitt ris och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar