0

Ugnsstekt kycklingklubba med matig sallad och fetaostkräm

Dessa saftiga och lättlagade kycklingklubbor går hem hos både stora och små magar.

4 personer
ca 60 min 

Du behöver:

Ugnsstekt kycklingklubba:
4 kycklingklubbor
salt
nymalen svartpeppar
grillkrydda

Matig sallad:
ca 200 gram mixad sallad (familjemix)
1 röd paprika
½ rödlök
ca 250 gram cocktailtomater
½ gurka
3 dl matkorn

Fetaostkräm:
1 pkt fetaost (150 gram)
ca 2 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad basilika
ca 1 msk rapsolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsstekt kycklingklubba
Gör så här:
1. Sätt ugnen på grillfunktion och 225 grader.
2. Salta och peppra kycklingklubborna med svartpeppar och grillkrydda på båda sidorna
3. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingklubborna tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
4. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper och efterstek i ugnen i ca 45 min.

Matig sallad:
Gör så här:
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på paketet och ställ undan för att svalna.
2. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
3. Skala, dela och skiva rödlöken i tunna skivor.
4. Skär tomaterna i mindre bitar.
5. Skär gurkan i mindre bitar.
6. Blanda mixad sallad, rödlök, tomater och gurka i en större skål och vänd ner matkornen.

Fetaostkräm
Gör så här:
1. Lägg fetaosten i en skål, mosa den med en gaffel och blanda den med turkisk yoghurt till en kräm.
2. Smula ner basilika och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklingklubborna med den matiga salladen och fetaostkrämen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar