0

Kycklingpasta med bacon, champinjoner och soltorkade tomater

Nykokt pasta med kyckling, svamp och bacon kan aldrig bli fel. Färskriven parmesan sätter dessutom kronan på verket.

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
smör till stekning
ca 100 gram champinjoner
1 pkt bacon (á 150 gram)
1 burk krossade tomater (500 gram)
2-3 msk chilisås
1-2 krm chilipulver
2-3 grönsaksbuljongtärningar
ca 2 dl crème fraiche
ca 6 bitar soltorkade tomater
ca 1½ msk torkad oregano
ca 1 msk torkad basilika
salt
nymalen svartpeppar

500 gram valfri pasta (tagliatelle)
riven parmesan

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt baconet rinna av på en bit hushållspapper.
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Dela champinjonerna i mindre bitar.
5. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingbitar, lök, vitlök och champinjoner tills det börjar få lite färg. Salta och peppra.
6. Lägg kyckling- och champinjonfräset i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilisås, buljongtärningar, chilipulver, oregano och basilika och låt allt puttra under lock i ca 10 min.
7. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
7. Rör ner crème fraiche, soltorkade tomater och det stekta baconet i kycklingsåsen och låt allt puttra under lock i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Servera den nykokta pastan med kycklingsåsen och strö över lite färskriven parmesanost.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar