0

Smörstekt torskrygg med ratatouille och ugnsstekt färskpotatis

Jag älskar verkligen fisk i alla dess former och den här fiskrätten är inget undantag. Ratatouille är fantastisk gott till både fisk, kött eller fågel och kan serveras både varm och kall.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Smörstekt torskrygg:
4 ryggfiléer av torsk
4 msk smör
salt
nymalen svartpeppar

Ratatouille:
3-4 paprikor
2-3 gula lökar
ca 400 gram zucchini
1 burk (500 gram) krossade tomater
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
1-2 tsk oregano
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör till stekning

Ugnsstekt färskpotatis:
ca 1/2 kg färskpotatis
ca 1 msk flingsalt
olivolja

....GÖR SÅ HÄR....

Ratatouille
Gör så här:
1. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i grövre bitar.
2. Skala och dela löken i grövre bitar.
3. Dela och skär zucchinin i grövre bitar.
4. Skala och finhacka vitlöken.
5. Smält smör i en större gryta och fräs lök och paprika.
6. Blanda ner zucchini och krossade tomater.
7. Tillsätt vitlök, lagerblad och oregano.
8. Koka under lock på svag värme i ca 15 min.
9. Höj till lite starkare värme och koka utan lock så att röran kokar ihop och blir ganska tjock.
10. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar.

Ugnsstekt färskpotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen i större bitar.
3. Lägg potatisen i en braspanna klädd med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
4. Ställ in potatisen i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 min.
5. Strö över flingsalt.

Smörstekt torskrygg
Gör så här:
1. Smält smör i en stekpanna och stek torskfiléerna i ca 3-4 min på varje sida tills de fått fin färg. Ös filéerna med jämna mellanrum med smöret.
2. Salta och peppra efter smak.

Servera den smörstekta torsken med ratatouille och ugnsstekt färskpotatis.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar